Főoldal Életmód Otthon Tegyük hangulatossá a nappalit a Philips 58PUS8506/12 Performance Series 4K UHD LED...

Tegyük hangulatossá a nappalit a Philips 58PUS8506/12 Performance Series 4K UHD LED Android TV Ambilight funkciójával!

A Philips egyedi Ambilight elnevezésű technológiája lehetővé teszi, hogy az amúgy is trendi és rendkívül mutatós külsejű televíziókészülékek még több kreativitást csempészhessenek a nappaliba.

Korábban már bemutattuk a Napimagazin hasábjain a remek Philips 58PUS8506/12 Performance Series 4K UHD LED Android TV modellt. Ez a televízió egyike azon Performance Series portfólió darabjainak, amelyek mindegyike rendelkezik a címben is említett Ambilight technológiával.

Ennek lényege, hogy az adott műsor, képfolyam, sream – amelyet éppen a televízió képernyőjén nézünk – “összekapcsolható” az Ambilight-tal. Az Ambilight-technológiát a televízió hátlapján kialakított LED-sor képviseli, több millió színárnyalat megjelenítésére hangolva. Az Ambilight-ot aktiválva az épp megtekintés alatt lévő képfolyamhoz alkalmazkodik, hasonul a hátoldali kivilágítás (maga a LED-sor), és a képernyőn lévő színárnyalatokhoz hasonló színkompozíciót jelenít meg.

Mindez valós időben történik, tehát ha a képernyőn például mélyvörös tónusok dominálnak, akkor a kivetített hangulatfény is hasonló árnyalatokban lesz látható.

Az Ambilight kivetítése, megjelenítése teljes mértékben testre szabható. Kiválaszthatjuk, hogy ritmikus jelleget kapjon a vetített háttérfény, ez remek zenei tartalmakhoz, vagy masszív ütemet diktáló képkockák aláfeséséhez. Választhatunk fix megjelenítést is, amely szintén alkalmazkodik az épp megjelenítés alatt lévő képkockák színvilágához. Ha pedig csak szimpla, állandó háttérfényt, fényforrást szeretnénk, voksolhatunk az állandó árnyalat kivetítése mellett.

A cikkben szereplő Philips 58PUS8506/12 Performance Series 4K UHD LED Android TV tehát tudja ezt a funkcitót, és remekül alkalmazható is a fent említett módszerekkel. Ahhoz, hogy a legkitűnőbb hatást érhessük el, ajánlatos a televíziót falra rögzíteni, vagy legalább saját állványán falhoz tolt állványra, multimédiabox-ra helyezni. S persze az sem árt, ha a falfelület világos árnyalattal rendelkezik.

Előző cikkÚjra a nagypályás nevettetőké a terep a Comedy Centralon
Következő cikkPhilips TAA7306 vezeték nélküli sportfülhallgató – a szabadság érzése mozgás közben