Főoldal Életmód Vásárlás Karácsonyi ajándékötletek az IKEA-tól

Karácsonyi ajándékötletek az IKEA-tól

MEGOSZTÁS

A karácsonyi ajándékvadászaton gyakran érezheted úgy, hogy feleslegesen és ötlettelenül járod végig a boltokat, de mielőtt végső kétségbeesésedben idén úgy döntenél, hogy a családod nő tagjait újabb pipere-szettel, az urakat nyakkendővel, a legkisebbeket pedig olyan játékkal leped meg, amelyekre egy hét múlva már rá se néznek, látogass el inkább az IKEA áruházakba.

Biztosan találsz mindenkinek olyan ajándékot, amely a leginkább megfelel a személyiségének, az aktuális igényeinek, és amelyek mindemellett szakítanak a karácsonyi ajándékokkal kapcsolatos sokéves klisékkel. Tudjuk, hogy a tájékozódásban nem árt a segítség, ezért összeállítottunk több csokornyi ötletet a család apraja-nagyjának, hogy még egyszerűbbé tegyük a dolgodat, akármekkora összeget is szánsz meglepetésekre.

Ajándékok a család hölgy tagjainak

Egy újabb pirítós vagy vasaló mindig jól jön, ugyanakkor nem szerencsés, ha a hölgyeket a fa alatt is csak az egy életen át tartó otthoni teendőikre emlékeztetjük. Egy szép virágban, dísznövényben, egy ünnepi dísztárgyban sokáig gyönyörködhetnek, de biztosan örülnének egy ládikának is, amelyben elrejthetik az ékszereit.

ikea_orchidea

Érdemes finom, pasztell árnyalatú vagy egyszerű vonalvezetésű tárgyakban gondolkodnod, hiszen ha a későbbiekben esetleg átalakítják a szobákat, ezek akkor is jól illenek majd a felfrissített enteriőrbe.

ikea_ekszerdoboz

Egy stílusos csészével pedig nem csak jobban indulnak majd a reggeleik, de talán több időt is szánnak majd magukra, egy kis lazításra egy finom, forró teát kortyolgatva.

ikea_bogre_kekfeher

Ajándékok férfiaknak

Bár a férfiak általában nem annyira lelkesednek az ajándékvásárlásért, és állítják, hogy nekik nincs szükségük semmire, azért ők is örülnek, ha a karácsonyfa alatt egy dobozon a saját nevüket látják. A férfiak akkor a legboldogabbak, ha kérdezés nélkül is pontosan ráérzünk arra, éppen mire is van szükségük. Ha bizonytalanok vagyunk, mely színeket részesítik előnyben, akkor gondolkodjunk a földszínekben, illetve a semleges fehérben, szürkében.

ikea_nyakparna  ikea_taska_1

Ha a család férfi tagja sokat ül autóban, vagy gyakran utazik, akkor hasznos lehet számára egy nyakpárna, egy pléd, és ha a laptopja nélkül ki se lép az ajtón, érdemes megfontolnod egy új aktatáskát is. Az esti tévézéskor különösen értékelheti, ha egy kényelmes karfás fotelbe süppedve lazíthat. Az ínyenceknek pedig egy különleges borospohárral mindig örömöt szerezhetünk.

ikea_takaro  ikea_borospohar

Kislányoknak, kisfiúknak

Azt gondolhatjuk, a legkisebbek ajándékainak beszerzése egyszerű feladat, de mielőtt vad költekezésbe kezdünk, gondoljuk át, mire is van igazán szükségük.

ikea_jatek_1  ikea_jatekkonyha

A leglényegesebb szempontok közé tartozik, hogy a játék mennyire hat ösztönzőleg a kreativitásukra, fejleszti-e a kézügyességüket. Nézzünk körül továbbá a gyerekszobában is, hiszen néhány színes kiegészítővel is nagy örömet szerezhetünk. Finom, éjszakai lámpafény mellett nyugodtabban pihenhetnek, és ha focipályát mintáz az ágyneműhuzat vagy egy mesebeli erdőt, akkor az elalvással se lesz gond.

ikea_ejjelilampa  ikea_gyerek_agynemu

Ha esetleg még így is bizonytalan vagy a választásod sikerében, akkor hagyd rá a választást a szeretteidre: lepd meg őket IKEA-ajándékkártyával, amelyet bármekkora összeggel feltölthetsz, sőt, számtalan kártya-minta közül is választhatsz, hogy biztos ne legyen keveredés a fa alatt.

 

Szóljon hozzá!