Főoldal Autó, motor Eddig 300 ezer Opel Mokka megrendelést regisztráltak

Eddig 300 ezer Opel Mokka megrendelést regisztráltak

MEGOSZTÁS

A piaci bevezetése óta eltelt két év alatt több mint 300.000 megrendelés futott be az Opel Mokkára. Sőt, mostanában még jobban megugrott az értékesítés: a legutóbbi százezer megrendelés az elmúlt hét hónapban érkezett be. Augusztusban minden vetélytársát maga mögé utasította Európában, és ezzel az Opel harmadik legkelendőbb típusa a Corsa és az Astra után, de az Insignia és a Zafira előtt.

opel_mokka_14_turbo_awd_4x4_003

Jelenleg a Mokka kategóriája, szub-kompakt SUV szegmens növekszik leggyorsabban az autóiparon belül, tavalyhoz képest csaknem megduplázódtak az eladások. A Mokka bestsellerré lett, mégpedig országhatároktól függetlenül. A kétszeres „Év Összkerékhajtású Autója” közel 24 százalékkal vezeti a maga kategóriáját Németországban, míg Ausztriában 22, Finnországban 27 százalékot ért el. Európa-szerte január és augusztus között 15 százalék volt a részesedése a szegmensen belül, és ezzel a rangsor harmadik helyét foglalta el.

“A Mokka, tökéletesen megfelelve a felfogásunknak, egy izgalmas autó, a legmodernebb technikával, és megfizethető árért,” mondta Peter Christian Küspert, az Opel Group értékesítési és vevőszolgálati alelnöke. “Nagy örömünkre szolgál, hogy mi adjuk a legkelendőbb városi szabadidőautót. Ez sikert garantál, és fontos része a modelloffenzívánknak. Az autó hamarosan kapható lesz az 1.6 CDTI dízellel is, ami új lendületet ad neki.”

Kifinomult motor: az új 1.6 CDTI

A Mokka nem csupán stílusos megjelenésével, modern összkerékhajtásával vagy nagyvonalú tágasságával vonzó, hanem azzal is, hogy 2015 elejétől kapható lesz hozzá a 100 kW/136 LE teljesítményű 1.6 CDTI turbódízel is. A „suttogó” dízelként emlegetett, kompakt négyhengeres a jelenlegi 1.7 literes dízelt váltja fel a Mokka kínálatban. Kisebb lökettérfogatból hoz ki hat lóerővel és 20 newtonméterrel többet, miközben jelentősen kevesebbet fogyaszt. Az élénk 1.6 CDTI az Opel új, teljesen alumíniumépítésű dízelcsaládjának tagja. 320 Nm nyomatéka, 9,9 másodperces gyorsulási ideje nulláról 100 km/órára és 191 km/órás csúcssebessége élvezetes autózást ígér. A „suttogó” dízel emellett gazdaságos és környezetkímélő: standard Start/Stoppal az 1.6 CDTI Mokka fogyasztása mindössze 4.1 l/100 km a kombinált ciklus szerint, ami megfelel 109 g/km CO2-nek. A javulás az 1,7 literes elődhöz képest közel fél liter, illetve 11 g/km. Az új dízelmotor megfelel a szigorú Euro 6-os emissziós előírásnak.

Szóljon hozzá!